Membraan vervangen HKS SSQV

HKS DUMPVALVE REVISIE.....

Hier een uitleg voor het vervangen van het membraan van een HKS dumpvalve. Het is makkelijk als je de dumpvlave demonteerd uit de auto. Het volgende gereedschap heb je hierbij nodig: Pijpsleutel 8, ring(dop)sleutel 12, segeringtang, ty-rape, kniptang inbuslseutel 1,5 en 2,5 en een waterpomptang (kan ook een sleutel of baco zijn.
Bij mijn HKS was het membraan stuk gegaan aan de zijkant. Het gevolg was dat deze een fluitende toon had alvorens hij afblies. Een lekkage dus. Op de foto is goed te zien dat aan de zijkant van het membraan (onderkant foto)een scheurtje zit. De eerste foto is het gescheurde membraan de tweede een ander nieuw exemplaar.
Eerst wordt de kap van de HKS verwijderd. Draai hierbij met inbus 2,5 de vier schroefjes los beginnend boven aan net voor het midden. (Zeg maar de klok op 5 voor 11). vervolgens kun je om en om het schroiefje eruit halen en zo de kap eraf trekken. De andere kunnen blijven zitten. Die houden de rubber ring vast die eronder zit. Hierna haal je de segering los en kun je de onderkant eraf halen. Hierna haal je ook met inbus 2,5mm alle schroefjes uit de achterkant van de dumpvalve.
Druk nu het asje vanaf de voorkant naar achteren. Het membraan komt nu omhoog en als je er tussendoor kijkt zie je aan asje met een gaatje erin. Stekk nu een inbus 1,5 mm door het gaatje heen.. Nu kun je door middel van een waterpomptang of Baco de schroef aan de bovenkant er voorzichtig af draaien. Dit gaat vrij zwaar. Als hij eraf gedraaid is kun je de twee metalen plaatjes incl het membraan eraf halen. Hierna kun je het nieuwe membraan monteren. Let erop dat de schijven in de juiste positie zitten en niet verwisseld. Zet alles weer in de omgekeerde volgorde in elkaar en zorg ervoor dat de schroefjes kruislings vastgezet worden.
Rechten: Deze beschrijving heb ik gemaakt als hulp. Hieraan kunnen geen rechten en/of aansprakkelijkheid ontrokken worden!!

Gepost door Charles Back

HKS DUMPVALVE REVISIE.....

Geef je mening.....
Naam:


Inhoud: