Opknappen standaard Subaru STI 18" velgen

SUBARU MY08 18" OEM STI VELGEN OPKNAPPEN....

Hier de standaard 18" velg van Subaru. Dit is een MY08 STI model...
Hier een uitleg hoe je het beste je velgen kunt spuiten

1. Spuit altijd éérst een proefstukje.
2. Zorg voor een stofvrije ruimte - eventueel de omgeving met een plantenspuit benevelen voor het neerslaan van stofdeeltjes.
3. Plak alleen die onderdelen af waar beslist geen lak op mag komen (glas, rubbers, chroom enz.).
4. De te spuiten ondergrond dient droog, stof- en vetvrij te zijn.
5. Voor het voorkomen van spetters, spuitbus ± 20 min. voorverwarmen in een bak warm water. Nooit bij of op de kachel / verwarming zetten. Dit geldt voor alle spuitbussen.
6. Minimaal 3 min. schudden voor gebruik.
7. Spuitafstand 30 cm. bij een omgevings temperatuur van ± 20°C
8. Voor een goede applicatie (ligging) van de metallic-deeltjes in één richting spuiten b.v. telkens alleen van links naar rechts of andersom. Hiermee voorkomt u eventueel onregelmatige reflectie.
9. Spuit 3 lagen kruislings - horizontaal - verticaal - horizontaal - meerdere lagen maakt met name de pearlkleuren donkerder.
10. Spuit in een vloeiende beweging om bonte wolkachtige plekken te voorkomen.
11. Houdt een uitdamptijd tussen de lagen aan van ± 3 minuten, afhankelijk van de omgevingstemperatuur.
12. Spuit dunne lagen om zakkers te voorkomen.
13. Begin voor en eindig voorbij het te spuiten oppervlak. Hierdoor voorkomt u te dikke lagen aan de zijkanten.
14. Na ± 20 à 30 minuten overspuiten met een blanke lak. Dit geldt ook voor non metallic (effen) kleuren en 2 laags systemen ( voor- en eindlaag).
15. Na 24 uur eventuele spuitnevel wegpoetsen met een fijne autocleaner.
16. Spuitbussen die voor u op kleur zijn gemaakt zijn voorzien van een vlakstraal kop. Deze kunt u voor horizontaal en verticaal spuiten een kwartslag draaien.
17. Houdt na afloop de spuitbus op zijn kop en druk enige seconden de spuitkop in. Deze is dan schoon voor een eventuele volgende keer.
18. Als je de banden erom laat, laat deze dan leeglopen zodat de rand vrijkomt. Deze kun je dan gemakkelijk spuiten.
19. Stop je spuitbus eerste even in een emmer met warm water (handwarm) zodat de verf op temperatuur is.
Maak de de velgen goed schoon met een sopje warm water. Verwijder alle remstof met bv remreiniger.....
Zodra de velgen droog zijn kun je gaan schuren. neem fijn schuurpapier bv 400 wet en droog....
Als dat klaar is kun je de beschadigde velgen repareren met metaal plamuur. Ook hierna weer schuren, schuren en schuren. Steeds fijner schuurpapier nemen voor een gladder resultaat (korrel 600 bv).....
Voor Het afplakken van de band heb ik gebruik gemaakt van spelkaarten. Deze zet je in de rand van de band-velg en geeft een mooie bescherming. Tip! laat je banden leeglopen zodat de kaarten er tussen kunnen en je de randen veel beter kan spuiten. Je kunt ook de kaarten nog omvouwen en op de band plakken, zodat je minder last hebt van nevel op je banden. Ik heb vellen papier tussen de kaart en band geschoven wat ook heel goed werkt. Hier de eerste laag primer. Deze heb ik wit gehouden omdat de uiteindelijke kleur ook wit is. laat deze laag zeker 10 minuten drogen voor een betere hechting van de lak....
Hier het resultaat van de velg. Als laatste heb ik 3 lagen blanke lak erop zodat dit een diepere kleur geeft en extra bescherming. De witte lak is overigens een acryl glanslak van Motip net als de primer Hierna is het zaak om de spuitnevel te verewijderen. Hiervoor heb ik commandant 4 gebruikt. Je neemt een klein beetje op een doek en je wrijft lichtjes over de velg. eerst voel je de nevel, maar hoe langer je poetst hoe gladder het wordt. uiteindelijk voel je en hoor je dat de velg klaar is....
Ik heb gekozen om een sticker op 1 van de spaken te plakken. deze moet je wel laten zitten voor 24 uur zodat deze kan hechten op de velg....
Het resultaat!!


Rechten: Deze beschrijving heb ik gemaakt als hulp. Hieraan kunnen geen rechten en/of aansprakkelijkheid ontrokken worden!!

Gepost door Charles Back

EEN KORTE UITLEG VAN HET OPKNAPPEN VAN EEN STANDAARD SUBARU VELG....

Geef je mening.....
Naam:


Inhoud: