Walbro 255lph installatie Subaru Impreza GTT MY99

PLAATSEN VAN EEN WALBRO 255LPH....

Het monteren van een Walbro benzine pomp. Kijk of alle spullen aanwezig zijn in de doos. Pomp, Slang, 2 klemmen, rubber passing, ringetje, filter en kabel met connectoren... Benodigde gereedschap: is een Kruiskop schroevendraaier, Platte schroevendraaier, een tang, doeken voor de benzine en een dop 8 schroevendraaier
Als eerste heb ik de tankdop er even afgehaald om de benzine damp eruit te laten. Als je een deelbare achterbank hebt gaat het vervangen iets makkelijer dan wanneer je een vaste bank hebt. (ik heb geluk)
Als je één deel plat gooit kun je een kunststof strip verwijderen die op de achterkant van de rugleuning zit. Vervolgens haal je het tapijt weg en klap dit op zij. Je ziet nu de afdekkap waaronder de benzine tank zit. Met een kruiskop schroevendraaier kun je de 4 schroeven verwijderen en de plaat weghalen. Leg dit opzij zodat er niets tussen of in kan vallen.
Nu zie je de een plaat met 4 aansluitingen ( 3 slangen en 1 connector) Haal de achterste los en houdt er even een doek bij voor het opvangen van de benzine die vrij komt. Dit zal niet zoveel zijn en stopt ook op met lekken. De connector kunje eraf halen en de andere 2 slangen ook (neem hiervoor de tang om de klemmetjes in te knijpen) Als je bang bent de verkeerde er weer op te zetten kun je deze merken of een foto van maken. Ik heb ervoor gekozen 1 klemmetje opzij te schuiven op de slang en de andere van de slang af te halen..
Vervolgens kun je 8 moertjes met de Dop 8 schroevendraaier eraf halen. leg ook deze opzij zodat ze er niet in kunnen vallen. Vervolgens kun je de pomp eruit halen door voorzichtig omhoog te bewegen en een beetje schuin wegnemen. Leg iets op de opening van de tank om te zorgen dat er niets in valt en dient tevens tegen de stank.
Nu je de standaard pomp op de werkbank hebt liggen kun je het eea over gaan zetten Eerst de connector los maken, de slangklemmetjes en met een kruiskop het kleine electronica komponentje losdraaien. (deze heb je niet meer nodig) Plaats het filter op de Walbro pomp (rubberdopje eraf halen) en op het klein pennetje druk je het bijgeleverde ringetje, zodat het filter vast blijft zitten. Aan de andere kant komt het stukje slang met de 2 slangklemmen. Plaats de meegeleverde rubberen passing op de onderkant van de pomp en plaats deze in z'n geheel terug op de houder. Druk hierbij de andere kant van de slang over het pijpje. Draai de slangklemmen vast met een schroevendraaier en plaats de bijgeleverde connector op de houder en de pomp. Zie foto voor het resultaat
Plaats het geheel terug en monteer de slangen, connector.
Na het controleren van het geheel of alles vast zit monteer je de afdekkap en plaats het tapijt terug..
Zodra je het contact aan zet hoor je de walbro in bedrijf en kun je de auto starten.
Rechten: Deze beschrijving heb ik gemaakt als hulp. Hieraan kunnen geen rechten en/of aansprakkelijkheid ontrokken worden!!

Gepost door Charles Back

PLAATSEN VAN EEN WALBRO 255LPH....

Geef je mening.....
Naam:


Inhoud: