Whiteline Endlink voor standaard swaybar GTT MY99

SWAYBAR REVISIE (WHITELINE ENDLINKS)....

Het vervangen van de endlinks van whiteline ipv de standaard rubbers is niet zo heel moeilijk en makkelijk zelf te doen. Het is ook een goede upgrade dan standaard en de auto voelt hierdoor ook beter aan Hieronder zal ik uitleggen hoe het vervangen in zijn werk gaat
Benodigdheden voor het vervangen is 1 set (2stuks) KLC26 Endlinks van Whiteline en twee bussen 19mm voor standaard swaybar. Verder wat je mee moet bestellen is 1 set (2stuks) W0404-19 bussen 19mm is de maat voor een standaard swaybar.
Eerst maar eens een foto maken hoe het er nu uit ziet na 12 jaar. Zoals je kunt zien is de swaybar links in beeld aardig verroest. Ook de beugel verdient een opknap beurt. Ik heb gekozen om de onderdelen te laten poedercoaten.
Benodigde gereedschap: Sleutel 12, 13, 14, 16, 17, een Krik en twee steunen.
Demonteren: Voor het loshalen van de endlinks heb je sleutel 12 en 14 nodig en voor de bus 12. Voor het vast maken sleutel 16 en 17 voor de endlinks en 13 voor de bus 13 (ik heb er namelijk een RVS bout in gedraaid Vervolgens zet je de auto op de handrem en krik je hem achter omhoog. Ik heb er steuen aan weerzijde ondergezet zodat de krik weer weg kan. Nu kun je de endlinks en de bus verwijderen. Voor het gemak en omdat je er makkelijk bij kan heb ik de montage steunen in de bitume(tectyl) gezet.
Monteren: Bij de onderdelen van Whiteline zit een zakje vet dit moet je gebruiken om de bout en rubberbus mee in te smeren. De bus heb ik zowel aan de buitenkant als de binnenkant ingevet. Ik heb eerst de endlinks aan het frame van de auto vast gemaakt en daarna de swaybar aan de endlinks vast gezet. De bouten heb ik niet helemaal aangedraaid, zodat je nog wat speling hebt. Nu de bussen erom heen en de klemmen monteren. Alles goed vastzetten met het juiste aanhaalmoment. Het aanhaalmoment van de bus is 25Nm +/- 4. voor de endlinks: bovenzijde 44Nm +/- 6 onder 29Nm +/- 5 (bron manual van de Impreza)
Rechten: Deze beschrijving heb ik gemaakt als hulp. Hieraan kunnen geen rechten en/of aansprakkelijkheid ontrokken worden!!

Gepost door Charles Back

SWAYBAR REVISIE (WHITELINE ENDLINKS)....

Geef je mening.....
Naam:


Inhoud: